Våra dotterbolag - LifeClean | Ocean


​​​​​​​Nyheter

Valt att miljömärka i tre decennier

Bra Miljöval har funnits i mer än trettio år och drivit en utveckling som gjort många produkter och tjänster allt mindre miljöbelastande. Ett av de företag som varit licenstagare längst är Kemibolaget Ocean med Kempartner som tillverkare och utvecklare av produkterna.

Se hela intervjuvn här:
https://www.bramiljoval.se/artiklar/valt-att-miljomarka-i-tre-decennier/

Kempartner förvärvar Westlén Industrier

2019-09-21
 
Kempartner AB, Ledande tillverkare av miljöriktiga kemisk-tekniska produkter inom tvätt, rengöringsmedel och bilvård/industrikem, förvärvar genom en inkromsaffär Westléns industrier f.d Nitor fabriken.

Westlen Industrier erbjuder produktion av kvalitativa kemiskt tekniska produkter mot den svenska fackhandeln samt industrin. Bolaget med huvudkontor i Skebobruk omsätter ca 13 miljoner kronor. Westléns ägare Olov Westlén kommer att arbeta vidare under övergången fram till juni 2019 för att senare vara resurs för bolaget under ca 2 år.

”Förvärvet av Westlén innebär att Kempartner AB stärker erbjudandet inom Kemisk teknisk tillverkning sk. Private Label. Ett flertal fyllningsmaskiner övertas i samband med förvärvet och ökar Kempartners kapacitet.”

För att tillgodose våra kunders krav nyanställer Kempartner 3 personer i produktion samt en ny ökad resurs på administration och kundservice i Vadstena.

Vi kommer närmare fram i oktober presentera vår nya medarbetare Nina som från 1 nov kommer att vara er kontakt kring order och leveranser.
 
För ytterligare information:

Fredrik Löf, VD Kempartner AB 070-629 28 81  

2017.04.06

Äldre märkning upphör att gälla.


Från den 1 juni 2017 ska alla kemiska produkter som du köper eller säljer vara klassificerade, förpackade och märkta enligt reglerna i CLP-förordningen. Produkter med märkning enligt äldre regler får därefter inte importeras eller finnas till försäljning.

Kemiska produkter som släpps ut på marknaden ska sedan den 1 juni 2015 vara klassificerade, märkta och förpackade enligt reglerna i CLP-förordningen. Vissa blandningar får dock säljas vidare under en övergångstid fram till 1 juni 2017, trots att de är märkta och förpackade enligt de äldre reglerna i Kemikalieinspektionens föreskrifter, KIFS 2005:7.
Att övergångstiden upphör den 1 juni 2017 är särskilt relevant för återförsäljare och butiker, som behöver kontrollera att förpackningar med äldre märkning inte längre finns på hyllorna. Många företag förväntas ha gjort slut på sina lager under övergångstiden och all försäljning eller import efter den 1 juni 2017 måste alltså ske enligt CLP-förordningen.

Vad måste du som säljare göra?
Om du har kvar produkter på lager eller i butik som är förpackade och märkta enligt den äldre lagstiftningen måste du se till att sälja dessa förpackningar innan den 1 juni i år. Ett alternativ är att du anpassar förpackning och märkning så de överensstämmer med kraven i CLP innan du säljer dina produkter. I detta ingår att se över kraven på barnskyddande förslutning och taktil varningsmärkning.
 

image0021image0021
image002
2016.10.19

Huvudkontoret har flyttat


Kempartnes huvudkontor har flyttat in i nya lokaler i Sickla. 
Den nya adressen är:

Kempartner AB
Smedjegatan 6
131 54 Nacka

2015.11.02

Zeolitfritt tvättmedel


I 10 år har vi varit tydliga med vårt ställningstagande mot zeoliter då vi har sagt att de kan öka risken för skadliga dammpartiklar i inomhusmiljön. Igår tog äntligen TV4 upp detta in sin nyhetssändning.

”När fosfater i tvättmedel fasades ut för runt 7 år sedan så blev lermineraler, så kallade zeoliter vanligare i pulvertvättmedel men forskare ifrågasätter nu mineralet då det inte sköljs ur kläderna helt och hållet, något man misstänker både kan försämra tvättmaskinernas effekt och påverka hälsan. Zeoliter finns bara i pulvertvättmedel då de inte går att lösa upp i flytande vätska. Inom industrin anser man att zeoliter fastnar och förstör de kraftiga maskinerna, därför har de aldrig varit ett alternativ för dom” (se nyheterna här: https://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=3215948 03:25 och framåt).
2015.10.07

Cradle to Cradle


Att kunna erbjuda förpackningar i Bioplast är något som vi är väldigt stolta över. Idag är det nästan en självklarhet för alla att innehållet i produkterna ska vara miljövänligt, men varför då inte välja en miljövänlig förpackning? Vi på Kempartner tänker på att hela processen ska vara miljövänlig, från produktionen till produkten och förpackningen. Därför jobbar vi just nu med ”cradle to cradle” och räknar med att certificera oss inom kort.
Enligt Cradle to Cradle kan alla material genom rätt grunddesign bli näring antingen åt mikroorganismer eller industriella processer. Därigenom eliminerar man avfall som koncept. I förlängningen står Cradle to Cradle för en ny, cirkulär ekonomi där material – precis som in naturen – aldrig förstörs eller ackumuleras och där tillväxt, produktion och konsumtion är av godo. (Källa)

Har du några frågor eller funderingar om Cradle to Cradle, kontakta oss.
2015.09.25


Hemfrid lanserar serie med miljövänliga produkter för hemmet!


Företaget Hemfrid kontakta oss i början med en vision om att inte bara skapa en serie med miljövänliga produkter, de ville att även förpackningen skulle ta hänsyn till miljön. Med ett nära samarbete mellan oss och Hemfrid har vi nu tagit fram en serie med sex olika produkter för hemmet – alla märkta med Bra miljöval och alla med förpackningar som är tillverkade av grön polyeten. Grön polyeten är en innovativ miljöplast som baseras på min 85 % förnyelsebara råvaror – sockerrör.

Vi är oerhört stolta över att få ha hjälpt Hemfrid att förverkliga sin idé!
Resultatet ser ni här.

Mer information om Hemfrids nya produkter hittar ni här & här


Vill du också ha hjälp att gå från idé till en färdig produkt? Kontakta oss! 
collage produkter hemfridcollage produkter hemfrid
collage produkter hemfrid
Bild lånad från: hemfrid.se

2015.04.25

”Du har inte en chans mot spritjätten”


Leif Löf gör ett uttalande i Dagens Nyheter om när Absolut RENT som idag heter Ocean, som tillverkas av Kempartner blev stämde av Vin & Sprit.
2015-01-01

Nu kan vi erbjuda föpackningar av Bioplast


Kempartner erbjuder i samarbete med de svenska tillverkarna av plast, råmaterial från kontrollerade sockerfabriker och producenter, i stället för råolja i alla flaskor.

För mer information om Bioplast,klicka här. 
2014: Mars

Miljönytta skriver om världens förtsa klimatneutrala tvättmedel Ocean som tillverkas av Kempartner.


”För cirka tio år sedan frågade det svenska Konsumentverket ett antal konsumenter om vad de ansåg vara de viktigaste kriterierna vid köp av tvättmedel. På första plats kom tvättmedlets effektivitet – tvätten ska naturligtvis bli ren, på andra plats priset och på tredje plats påverkan på miljön. En liknande marknadsundersökning, som genomfördes för ett par år sedan, visade att tvättmedlets påverkan på miljö och klimat nu hade klivit upp på första plats. Effektivitet och pris var naturligtvis fortfarande viktiga kriterier, men vi kan se en attitydförändring hos många konsumenter”, berättar Leif Löf, som är vice VD, ägare och grundare till Kemibolaget i Bromma AB."

Läs hela artikeln